Morten Skærved

Brunkager

ca. 70 brunkager

65 g smør
65 g flormelis   
30 g lys sirup   
½ tsk potaske
½ spsk vand
1 tsk ingefær
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
1 spsk mandelsplitter
125 g mel


Rør smør og flormelis blødt og cremet, tilsæt sirup og rør det sammen med blandingen.
Rør potasken ud med vand.
Bland krydderier, mandler og potaske i smørblandingen, tilsæt mel og ælt dejen sammen.
Tril dejen til en rulle – ca. 3½  centimeter i diameter. Læg dejen i køleskabet et par timer - gerne til næste dag.
Skær dejen i meget tynde skiver - brug en skarp kokkekniv - og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne midt i ovnen ved 180 gader i ca. 5 minutter til de er brune – hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i en kagedåse.
 

   © Morten Skærved | sitemap | home | admin
site by framemakers