Morten Skærved

Jydekager

ca. 70 jydekager

100 g smør
65 g flormelis   
½ tsk ingefær
1 tsk kanel
¼ tsk hjortetakssalt
125 g mel

drys:
sammenpisket æg
1spsk stødt kanel
1spsk mørk rørsukker


Rør smør og flormelis blødt og cremet med ingefær og kanel.
Tilsæt hjortetakssalt og mel og ælt hurtigt dejen sammen.
Tril dejen til en rulle – ca. 3½ centimeter i diameter og stil den koldt i et par timer.
Pensl dejrullen med sammenpisket æg og rul den først i kanel og derefter i rørsukker.
Læg dejen i køleskabet et par timer - gerne til næste dag.
Skær dejrullen i meget tynde skiver - brug en skarp kokkekniv - og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem midt i ovnen ved 180 gader i 5-7 minutter, til de er gyldne – hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i en kagedåse.

Pensl evt. kagerne med æg og drys med hakkede mandler og evt. ekstra kanelsukker før bagningen.
 

   © Morten Skærved | sitemap | home | admin
site by framemakers